Brunsviger Blues

Previous

Fyn er kendt for sine brunsvigere, og nu har fynboer også bagt en "Brunsviger Blues". Bag indspilningen står Arena Luanda med Kim Kingo som sanger og Poul Ewald på mundharpe samt Arne Lund og Jon Kjærran på guitarer og kor. Anders Wedel Berthelsen har skrevet teksten, og Arne Lund står for melodien. Brunsviger Blues har premiere på "Brunsvigerens Dag" 11. oktober 2018 hos P4 Fyn.

Spotify

Titel: Brunsviger Blues

Tekst: Anders Wedel Berthelsen

Musik: Arne Lund

Artist: Arena Luanda feat. Kim Kingo & Poul Ewald

Sang: Kim Kingo

Mundharpe: Poul Ewald

Kor, trommer, bas og elguitar: Jon Kjærran

Kor og akustisk guitar: Arne Lund

Producer: Jon Kjærran

Cover design: Arne Lund

Mastering (11 LUFS integrated master med et headroom på -1 dBTP): Holger Lagerfeldt

Label: Lund Gjedsted/201802

ISRC: DK-KL2-18-00301

Udgivelsesdato: 11. oktober 2018

Kim Kingo. Et kendt ansigt i traditionelle jazzkredse på Fyn hvor hans karismatiske fremtoning, stemme og trompet er set og hørt i Pater Johans Jazzmen, Odensebanden og Kingos Swing Band

Poul Ewald er en af Danmarks bedste blues mundharpespillere. Rigtig mange i ind- og udland har haft gælde af den sikre mundharpe. Bl.a. var Poul i mange år med i gruppen omkring Lone Kellermann. Poul er naturligvis en fast bestanddel af det fynske blues miljø ikke mindst i forbindelse med hans forrygende bluesband "Evil Sons of the Blues"

Anders Wedel Berthelsen er journalist og forfatter samt "sprogdoktor" på de fynske dagblade. Han har bl.a. skrevet om brunsvigerens historie i en bog om den fynske dialekt, "Fynsk så det synger". Han har desuden skrevet tekster til andre indspilninger med Arena Luanda samt til Rock Nalle ("Andersen Blues" og "Solbjergvej") samt Odense Symfoniorkester ("Ode til Odense"). 

Brunsviger Blues

Tag smør og gær og sukker og vanilje og rør rundt.

Sæt æggeblommer til for at gøre det ekstra sundt.

Så sigter du nog’t mel og blander ind i din dej.

At bage fynske brunsvigere går ligesom en leg.


En brunner gør dig rundere,

men også meget sundere.

Du runder mindst hundrede,

hvis du spiser én om dagen.

Det er fedt, det er fynsk, det er farin.


Du kan nå en lille morfar, mens dejen svulmer op.

Så ruller du den ud og laver kagemandens krop.

Bøj kanterne op, og hæld puddersukker på.

At bage fynske brunsvigere er let nok at forstå.


En brunner gør dig rundere,

men også meget sundere.

Du runder mindst hundrede,

hvis du spiser én om dagen.

Det er fedt, det er fynsk, det er farin.


Så skal kagen ud af ovnen og pyntes (op) til din fest.

Den skal både ha glasur og marcipan – så er den bedst.

Små bamser af gummi kan du også lægge på

Og lakrids og andet guf, og så skal flaget op at stå.


En brunner gør dig rundere,

men også meget sundere.

Du runder mindst hundrede,

hvis du spiser én om dagen.

Det er fedt, det er fynsk, det er farin.


Anders Wedel Berthelsen, juni 2018.  


© Arne Lund